Küresel Bütünsel Bir Çözüm: Kaynak Tabanlı Ekonomi

Küresel Bütünsel Bir Çözüm: Kaynak Tabanlı Ekonomi

İnsanlığın günümüzde karşılaştığı küresel sorunlar, bireyleri ve ulusları hızla etkilemektedir. İklim değişikliği, kıtlık, savaş, ölümcül hastalık salgınları ve çevre kirliliği, nihai bir felaket hızla kaçınılmaz hale gelmeden önce insanlar olarak acilen ele almamız gereken uzun küresel zorluklar listesine katkıda bulunuyor.

Siyasi felsefe, dini inançlar veya sosyal geleneklerden bağımsız olarak, tüm sosyo-ekonomik sistemler nihayetinde temiz hava ve su, ekilebilir arazi gibi doğal kaynaklara ve yüksek bir yaşam standardını sürdürmek için gerekli teknoloji ve personele bağlıdır.

Modern toplum son derece gelişmiş teknolojilere erişebilir ve gıda, giyim, konut, tıbbi bakım ve ilgili bir eğitim sistemi sağlayabilir ve jeotermal, güneş, rüzgar ve gelgit gibi sınırsız yenilenebilir, kirletici olmayan enerji kaynağı geliştirebilir.

Artık, müreffeh bir uygarlığın sağlayabileceği tüm olanaklarla Dünya üzerindeki herkesin çok yüksek bir yaşam standardına sahip olması mümkün. Bu, bilim ve teknolojinin akıllı ve insancıl uygulamasıyla gerçekleştirilebilir.

Bireyler ve çıkar grupları, mümkün olduğunda maksimum kâr talep eden yasalara tabidir. Bu yasalar, bugün çoğu ülkede yaygın olan para sisteminin doğasında vardır - kapitalizm. Kapitalizmin temel ilkeleri, 1929'larda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Büyük Buhran ve 2007-08'deki son mali kriz gibi finansal felaketlere neden olan ne pahasına olursa olsun üstel bir büyüme talep ediyor.

İdeolojik olarak bölünürken ilgili çözümlere ulaşmamızı imkansız kılan sınırlar ve inançlarla ayrılıyoruz. Bugün sorunlarımızın çoğu teknik ama yine de siyasi yollarla çözüm arıyoruz. Bu küresel tehditleri ortadan kaldırmanın kişisel görüşlerden ziyade metodolojilerin kullanılmasını gerektirdiğini kabul etmemiz gerekiyor.

“Sorunlarımızı, onları yaratırken kullandığımız aynı düşünceyle çözemeyiz.”

~Albert Einstein

Venüs Projesi, dünyadaki tüm insanlar için mümkün olan en yüksek yaşam standardını sağlamak için en güncel teknolojik ve bilimsel gelişmeleri kullanan küresel bir sosyo-ekonomik sistemle bütünsel bir yaklaşım önermektedir. Önerilen sisteme Kaynak Tabanlı Ekonomi adı verilir . Terim ve anlam Venüs Projesi'nin kurucusu Jacque Fresco tarafından yapılmıştır.



Kaynak Tabanlı Ekonomide tüm mal ve hizmetler, para, kredi, takas veya başka herhangi bir değişim aracına ihtiyaç duymadan tüm insanlar tarafından kullanılabilir. Bunun başarılabilmesi için tüm kaynakların tüm Dünya sakinlerinin ortak mirası olarak ilan edilmesi gerekir. En son bilimsel ve teknolojik harikalarla donatılmış insanlık, son derece yüksek üretkenlik seviyelerine ulaşabilir ve bol miktarda kaynak yaratabilir.

Kaynak Bazlı Ekonomi, Çevresel, Teknolojik ve İnsan olmak üzere üç ana faktörle ilgilenir. Sizi bu faktörleri daha fazla araştırmaya ve Venüs Projesi ve Kaynak Tabanlı Ekonomi hakkında daha fazlasını keşfetmeye davet ediyoruz.

https://www.thevenusproject.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dijital Minimalizm: Teknoloji Kullanımını Sadeleştirmenin Faydaları ve Nasıl Başlanır?

Neden Artık Görsellere Körü körüne Güvenemiyoruz?

Kötülüğün Endüstrisi | Karanlık Ağ (Dark Web) | Belgesel